Фахівці взяли необхідні зразки води, їжі, змиви з предметів посуду для направлення на лабораторне дослідження / Фото УНІАН

У Кирилівці Запорізької області поліцейські провели обшуки на базі відпочинку «Дніпровські зорі», де зафіксовано факт масового харчового отруєння серед відпочивальників.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

«На базі відпочинку у Кирилівці правоохоронці провели слідчі дії та в ході санкціонованого обшуку вилучили документацію і комп’ютерну техніку», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Україні 11 регіонів не готові для послаблення карантину - Степанов

Зазначається, що залучені під час обшуку спеціалісти Держспоживслужби взяли необхідні зразки води, їжі, змиви з предметів посуду для направлення на лабораторне дослідження.

«Під час проведення слідчих дій керівництвом бази відпочинку дозвільних документів на функціонування закладу не надано. Крім цього, правоохоронцями виявлено ще ряд порушень», - заявили в поліції.

У відомстві додали, що в ході подальшого досудового розслідування, слідчими буде встановлено коло посадових осіб, які допустили діяльність бази відпочинку без дозвільних документів. Також за результатами проведених експертних досліджень вирішуватиметься питання про правову кваліфікацію виявлених правопорушень та притягнення винних до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня на базі відпочинку «Дніпровські зорі» у курортному селищі Кирилівка Запорізької області сталося масове отруєння людей.

За відомостями Запорізької ОДА, до лікарні потрапило 13 відпочивальників, з них 8 дітей та 5 дорослих.

Також в ОДА зазначили, що база відпочинку працювала незаконно.

За фактом отруєння людей відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.