Мешканці прихистку у Великій Димерці на Київщині, чиї будинки були зруйновані під час повномасштабного вторгнення, отримали допомогу від Товариства Червоного Хреста України та компанії Кока-Кола.

Великодимерська ОТГ перебувала в окупації близько місяця. В результаті масштабних боїв було зруйновано майже 350 будинків. Лише у Великій Димерці без даху над головою залишилося щонайменше 160 сімей. 

"Для багатьох із цих людей немає іншої можливості знайти житло окрім цього гуртожитку, який надає громада. 80 людей продовжують жити тут і сьогодні. Тому допомога благодійників дуже важлива і для цих людей, і для громади. Втративши будинки, люди втратили все своє майно. Тому облаштування комфортних спальних місць у гуртожитку вирішується за допомогою благодійників, волонтерів", - додають у компанії.

Відео дня

Гуртожиток у Великій Димерці – одне із 17 місць, які прийняли внутрішньо переміщених осіб, для яких Кока-Кола у співпраці з Товариством Червоного Хреста України закупила 5000 спальних комплектів, кожен з яких складається з ковдри, подушки, постільної білизни та рушника. 

Спальні комплекти залишаться у власності мешканців гуртожитку.

Також Кока-Кола передала гуртожитку у Великій Димерці потужний генератор, що дозволить забезпечувати мешканців електроенергією навіть під час відключень чи перебоїв із електроенергією.

"Взимку Кока-Кола привезла в Україну 70 тисяч продуктових наборів для мешканців постраждалих громад та внутрішньо переміщених осіб, а зараз Фундація Кока-Кола посилює заклади, які приймають внутрішньо переміщених осіб - модульні містечка, гуртожитки, лікарні, інтернати, амбулаторії та інші, забезпечуючи їх ковдрами, подушками, постільною білизною та генераторами. Також електрогенератори поїдуть до громад у різних куточках України. Це зробить громади менш вразливими та більш захищеними, більш стійкими до викликів", - говорить директор з корпоративних зв’язків та сталого розвитку Coca-Cola HBC в Україні, Вірменії та Молдові Андрій Бублик.

Як повідомляв УНІАН, Кока-Кола спільно з Товариством Червоного Хреста України передають 54 генератори та 5000 спальних комплектів українцям, що найбільше постраждали від війни.