Армія повинна займатися тільки захистом від зовнішнього ворога, заявив Дикий / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Бойові бригади не повинні самі проводити мобілізацію, вони мають займатися тільки захистом країни від зовнішнього ворога, вважає ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону Айдар Євген Дикий. Відповідну заяву він зробив в ефірі Київ24.

"Ми дограємося до того, що бойовим бригадам доведеться просто самим проводити мобілізацію. І я це подавав не як те, до чого треба прагнути, а якраз те, чого треба боятися. Це якраз не просто не нормальна ситуація, це ситуація абсолютно не здорова, це страшна ситуація, якщо бойовим бригадам доведеться проводити мобілізацію. Одна справа, коли я це розглядаю, як людина в тилу", - заявив він.

Інша справа, за словами Дикого, що ми це почули вже від бойового офіцера бойової бригади.

Відео дня

"Тобто ця реальність, ця перспектива наближається. Звичайно, це абсолютно не нормально. Не повинна армія займатися нічим, окрім захисту від зовнішнього ворога", - сказав ветеран.

Мобілізація в Україні - скандальна заява про ухилянтів

Як повідомляв УНІАН, заступник командира бригади "Азов" Сергій Цісарук "Мольфар" заявив, що бойовим бригадам мають дозволити самостійно ловити ухилянтів, щоб пришвидшити мобілізацію.

На його думку, бригадна рота розвідки за тиждень знайде сотню "добірних воїнів": "І це будуть не ті старі діди, яких зараз привозять, а добірні воїни, які весь цей час втікали від поранених ветеранів, які служать в ТЦК".

Під твітом "Мольфара" з'явилося чимало гнівних коментарів щодо його ідеї. Втім, військовий відреагував на критику.

Вас також можуть зацікавити новини: