Данілов пояснив масову роздачу повісток в Україні / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував масову роздачу повісток в Україні. Він наголосив, що це дозволяє поставити на облік військовозобов'язаних та сформувати резерв.

В інтервʼю BBC Данілов зазначив, що мобілізація в Україні не припинялася від початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

"Щоб розуміти, що в разі необхідності, що на них держава може розраховувати. Чи всі вони мають йти на фронт? Ні. На фронт будуть йти ті, які підготовлені, на фронт будуть іти ті, які будуть оснащені, навчені", – пояснив він.

Відео дня

За словами Данілова, у влади є розуміння, що "треба працювати також в тилу". При цьому розкручування теми невибіркової мобілізації до лав української армії секретар РНБО назвав психологічною операцією в інтересах російської пропаганди.

Роздача повісток в Україні

Українці продовжують масово отримувати повістки, за якими їм необхідно зʼявитисядо Територіальних центрів комплектування. Повістки можуть видавати ті особи та в тих місцях, які не суперечать українському законодавству. Зокрема, це можуть робити керівники підприємств, установ чи організацій, закладів освіти, ФОПи, представники військкоматів та інші категорії. 

Повістку, яку видали військовозобов'язаному в Україні, можуть анулювати. Проте це стосується лише тих, хто має підстави для відстрочки або бронь.

У Мінцифри тривають обговорення щодо покращення послуг для військовослужбовців у додатку "Дія" в рамках мобілізації, втім якихось конкретних рішень щодо цього немає. При цьому Михайло Федоров наголосив, що використовувати "Дію", щоб відправляти повістки, точно не будуть. 

Вас також можуть зацікавити новини: