Роман Грищук розповів, чи обмежать ухилянтам можливість користування банківськими картками / колаж УНІАН, фото УНІАН, ua.depositphotos.com

Законопроект про мобілізацію вже ухвалено в першому читанні, але у ньому понад чотири тисячі правок. Як розповів народний депутат Роман Грищук, зараз багато що залежить від спроможності парламентського комітету знайти принципове рішення щодо балансування ключових положень.

"Ми розуміємо, що банківські картки ухилянтам блокувати не будуть. Ті, хто доглядає за людьми з інвалідністю, матимуть відстрочку від мобілізації. Щодо аспірантів рішення на 90% ухвалено. Але загалом ще величезна купа питань залишається, і їх треба вирішити", – пояснив він в інтервʼю "Телеграфу". 

Чиновник також прокоментував, чи розглядається питання "продажу" броні від мобілізації за гроші. 

Відео дня

"Не думаю, що це буде стосуватись цього закону. Можливо, якесь окреме рішення, але навряд це буде висвітлено в законопроєкті, про який ми говоримо", – сказав нардеп. 

Мобілізація в Україні: це варто знати

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про роботу уряду над новим підходом до системи економічного бронювання працівників від мобілізації. Він наголосив, що на сьогодні в Україні заброньовані близько 700 тис. людей. Проте уряд хоче вдосконалити і зробити підхід до бронювання більш справедливим.

Тим часом міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в армію варто відправляти засуджених за корупцію та за скоєння ДТП.

Вас також можуть зацікавити новини: