Чоловік ґвалтував малолітню доньку своєї співмешканки \ Фото УНІАН

На Рівненщині вітчима засудили до 10 років в’язниці за зґвалтування 13-річної падчерки, яка потім від нього народила хлопчика.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік ґвалтував малолітню доньку своєї співмешканки. Дівчинка завагітніла та народила дитину – хлопчика, батьком якого є її ж вітчим. Про сексуальне насильство над нею дівчинка нікому не повідомляла, адже боялася, що її маму позбавлять батьківських прав.

Відео дня

Зазначається, що слідством встановлено два епізоди насильства над дівчинкою.

Читайте такожНа Одещині судитимуть чоловіка за зґвалтування і сексуальне насильство щодо двох дітей

Вироком Острозького районного суду 44-річного жителя колишнього Здолбунівського району визнано винним у неодноразовому вчиненні злочинів проти статевої недоторканості щодо своєї 13-річної падчерки (ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу) та засуджено до 10 років позбавлення волі із внесенням даних до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Вирок законної сили ще не набрав. Сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі судитимуть чоловіка за зґвалтування 7-річної падчерки. Слідством встановлено, що з початку 2020 року по червень 2021 року зловмисник систематично ґвалтував дитину. Чоловік робив це, користуючись безпорадним станом дитини, яка фізично не могла чинити опір і не розуміла суті того, що відбувається.