Постраждалі відмовилися від компенсації \ фото Суспільне

Курсантки Української військово-медичної академії, які отримали важкі травми внаслідок аварії за участю майора ЗСУ Володимира Холодного, який не впорався з керуванням і наїхав на них, відмовилися від компенсації.

Читайте такожЖахлива аварія із курсантками у Києві: стало відомо про стан потерпілих (відео)Про це заявили самі постраждалі Олександра Гуй, Тетяна Ніколаєва і Галина Ніколін під час брифінгу на території Головного військового клінічного госпіталю, де проходять лікування, передає "Суспільне".

"Вони (сім'я військовослужбовця - ред.) пропонують нам компенсацію. Ми від неї відмовляємося, оскільки ми знаємо, що у нього є дружина онкохвора і дитина. Тобто, його сім'я не повинна нести тягар", - сказала Олександра Гуй.

Також дівчина розповіла про свій стан. У неї зняли некроз, проте як будуть гоїтися рани "ніхто не знає".

"Плюс у мене поламані кістки. Апарат стоїть зовнішньої фіксації. Його також треба буде знімати, ставити пластину, накладати шкіру. Ще багато всього. І все буде добре", - сказала постраждала.

Інша постраждала Тетяна Ніколаєва також висловила надію, що все буде добре.  

"Вже сталося і сталося. Повернення вже назад немає. Будемо людьми нового покоління - будемо кіборгами. Ось і все", - зазначила вона.

Третя постраждала Галина Ніколін заявила, що задоволена діями прокурора, проте не задоволена діями слідчого.

"Слідчий дзвонив, сказав - Я слідчий Олександр і жодного разу не прийшов, щоб взяти свідчення. Я розумію, що у людини є інша робота і не тільки наша справа, але ... слідчого ми взагалі не бачили", - сказала Ніколін.

Також вона повідомила, що була проведена транспортна експертиза. І було встановлено, що транспортний засіб - справний.

Як збили курсанток:

  • 25 серпня в Києві на території військової частини на вулиці Зоологічній водій авто Toyota Prius скоїв наїзд на трьох курсанток Української військово-медичної академії. Майора 1974 року народження затримали на місці події, він був у стані алкогольного сп'яніння, що підтвердив драгер.
  • За фактом ДТП столична поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ ("порушення правил безпеки дорожнього руху"). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом до 3 років.
  • Три 23-річних дівчини отримали каліцтва в результаті наїзду: двом ампутували по одній нозі (одна з дівчат може позбудеться обох ніг), у третьої переламані обидві нижні кінцівки.
  • Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід майору медичної служби, підозрюваному у скоєнні ДТП, у вигляді утримання під вартою.