'Нам важливо розібратись, що коїться в головах у росіян': Акім Галімов на допремʼєрному показі 'Рашизм. Історія хвороби' розказав, чому важливо подивитись нове історичне розслідування

20 червня відбувся допремʼєрний показ нового історичного розслідування команди Акіма Галімова "Рашизм. Історія хвороби". Одними з перших новий документальний фільм, премʼєра якого відбудеться на "1+1 Україна" вже цієї пʼятниці, 23 червня, о 21:40, побачили міністр  культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв разом з новою коханою Марʼяною, ведуча "Сніданок. Вихідний" Валентина Хамайко з дочкою, австрійський історик, експерт у сфері боротьби з дезінформацією Грегор Розумовський та ведуча Тала Калатай.

"Рашизм. Історія хвороби" - це фільм, який допоможе глядачам подивитися на росіян через призму історичних фактів та подій, які зрештою виростили у них ненависть до усього світу, відчуття псевдовеличі та позбавило їх можливості аналізувати усе, що відбувається навколо. 

Відео дня

Фільм зроблений у форматі історії хвороби. Симптоми хвороби - основні риси російського суспільства. Агресія, манія величі, інфантильність, релігійна маячня - все, що притаманно середньостатистичному росіянину.

"Вважаю, що нам важливо розібратись, що коїться в головах у росіян. Ми повинні бути реалістами -  їх 140 мільйонів і після нашої перемоги вони нікуди не зникнуть. Вони продовжуватимуть там жити, за нашим кордоном, тому українці найбільше зацікавлені у трансформації російського суспільства, з яким ми зможемо співіснувати у довгостроковій перспективі", - сказав продюсер проєкту Акім Галімов.

До роботи над проєктом залучили українських та міжнародних експертів. Серед яких американська історикиня, письменниця, лауреатка Пулітцерівської премії Енн Аппельбаум, британський журналіст та письменник, який вивчає вплив пропаганди Пітер Померанцев, польська письменниця та журналістка Крістіна Курчаб-Редліх.

Ідея фільму "Рашизм. Історія хвороби" виникла після того, як стало відомо про звірства росіян в Україні. Під час допремʼєрного показу Акім Галімов представив команду, яка протягом девʼяти місяців займалась розслідуванням та розбиралась у причинах та наслідках, які перетворили росіян на націю катів. Авторка проєкту - Ганна Чертова, режисерка Тетяна Шовкун, продюсер постродакшену Юліан Акулов, оператор Микола Чубенко, режисер монтажу Олександр Загуменний, виконавчий продюсер Станіслав Зурахов, інформ продюсерка Ольга Свириденко.

'Нам важливо розібратись, що коїться в головах у росіян': Акім Галімов на допремʼєрному показі 'Рашизм. Історія хвороби' розказав, чому важливо подивитись нове історичне розслідування

Акім Галімов - автор документальних історичних фільмів на "1+1 Україна". Ще з 2016 року він випускає серію документальних фільмів "Україна. Повернення своєї історії", які розвінчують російські історичні міфи та маніпуляції та відновити вкрадену історію. 

"Насправді ми були першопроходцями. Тоді такої кількості історичного контенту не було. Але на "1+1" завжди відчували необхідність його створення. За ці роки ми випустили кілька лінійок успішних історичних проєктів.  Це "Україна. Повернення своєї історії", "Таємниці великих українців", "Українські палаці. Золота доба". Сьогодні в людей формується величезний запит на свою історію. Коли ми робимо навіть невеличкі блоги, вони набирають по кількасот тисяч переглядів, а деякі набирають більше мільйону. Це говорить про те, що люди починають шукати своє коріння. Це дійсно дуже вагомий напрямок для "1+1". Ми щиро вважаємо, що історичні знання - наші ідентичність, зброя, захист", - зазначив Акім Галімов.

Дивіться "Рашизм. Історія хвороби" на телеканалі "1+1 Україна" у пʼятницю 23 червня о 21:40.