Пари одружувались просто на Майдані / Скріншот

Інколи без весільних суконь та костюмів, але з тисячами гостей. Часто - геть незнайомими людьми. Обидві революції - Помаранчева та Гідності - і досі асоціюються з весільним бумом. 

Журналісти ТСН розповіли, як зараз живуть пари, котрі вирішили поєднати свої долі в історичні часи.

Христина Єсейкіна - мати 6 дітей. І вона, і її чоловік Юрій жили на Волині, але познайомились під час Помаранчевої революції у Києві. Вони побралися вже за два тижні після першої зустрічі. Христина розповідає, що її чоловік завжди був активним й не стояв осторонь від подій у країні - Майдан, АТО, а післ повномасштабного вторгнення - гарячі точки на півдні. Наразі він після контузії відновлюється у госпіталі.

"Сиділа на польовій кухні у хустці, в куфайці. Добре, що без валянок", - згадує Юрій Жук знайомство з Христиною. Жінка зізнається, що не шкодує, що було таке весілля - серед наметів та зі свідками-мітингувальниками. Та, зізнається, що все ж хотіла б бути у весільній сукні.

Юрій та Христина упевнені, що їхня зустріч 18 років тому була невипадковою. Вони кажуть, що їхнє кохання з кожним днем лише міцніє.

А Христина Клех зі Львова вийшла заміж на Майдані Незалежності під час Революції Гідності в 2014 році. У них було справжнє весілля - з вінчанням, урочистою ходою, музиками, піснями та вітаннями з великої сцени.

Христина поділилася, що з Данилом вони були знайомі ще до Майдану й планували одружитися влітку 2014-го, утім коханий вирішив не чекати. Сукню довелося позичати у родичів. Фото з весілля багато, їх робили навіть випадкові перехожі. Ці світлини родині хотілось би переглядати знову й знову, утім Данило наразі на службі, він бачить лише онлайн, як зростає його маленький син Захар.

Весільний бум в Україні під час повномасштабної війни

Як повідомляло Міністерство юстиції, в Україні за перші 9 місяців 2022 року зареєстровано 177 тисяч шлюбів, що випереджає показники за аналогічний період 2021 року – 166 тисяч.

У Мін'юсті зазначають, що прижилося нововведення - дистанційне одруження, бо за час повномасштабного вторгнення зареєстровано близько 2500 таких шлюбів. При цьому нагадують, що у перші місяці повномасштабного вторгнення було спрощено процедуру одруження військовослужбовців, які захищають Україну на фронті і зараз вони мають можливість дистанційно зареєструвати шлюб.

Вас також можуть зацікавити новини: