Колишній в. о. гендиректора українського держпідприємства повідомили про підозру у незаконному нарахуванні сотень тисяч гривень / фото bank.gov.ua

Колишня в.о. генерального директора ДП "Український інститут інтелектуальної власності" (Укрпатент) підозрюється у незаконному нарахуванні собі доплат та премій на суму 310 тис. гривень.

Як повідомили у прес-службі Київської міської прокуратури, їй інкримінують привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою службовим становищем у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

У листопаді 2019 року підозрювану було призначено на посаду виконувача обов’язків гендиректора Укрпатенту, з одночасним звільненням від обов’язків директора з питань експертизи.

Відео дня

Читайте також"Тисяча Зеленського": Ляшко попередив про нову шахрайську схему"Зловживаючи службовим становищем, підозрювана у проміжок часу з листопада 2019 по червень 2020 року здійснила собі незаконні нарахування доплат та премій як директору з питань експертизи Укрпатенту на загальну суму понад 310 тис. гривень, чим завдала держпідприємству збитків у великих розмірах", – йдеться у повідомленні.

Наразі підозрювану звільнено з ДП "Український інститут інтелектуальної власності", їй обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Раніше журналісти дізналися, що сім'я судді Печерського районного суду Києва Тетяни Ільєвої, в кабінеті якої НАБУ провело обшуки, зводить розкішний особняк під Києвом і користується дорогими автомобілями. Водночас офіційних пропорційних доходів у сім'ї судді немає. 

Вас можуть зацікавити такі новини: