Серед чоловіків найпопулярнішими напрямками є Великобританія та Канада \ фото REUTERS

Німеччина, Польща та Чехія є лідерами серед напрямів трудової міграції з України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час прес-конференції повідомила представниця Міжнародної організації з міграції в Україні Ірина Мидловець, оприлюднюючи результати національного опитування, проведеного у вересні-жовтні цього року.

За її словами, до Німеччини на роботу поїхали б 37% українців, до Польщі - 31%, до Чехії - 20%, Італії - 16%, Канади - 11%, Великобританії - 10%, США - 9%, Іспанії - 7%, до Ізраїлю та РФ по 6%.

Відео дня

"Привабливість РФ для трудової міграції з кожним роком знижується", - додала Мидловець.

Читайте такожЗМІ розповіли, як шахраї заробляють на охочих виїхати на заробітки за кордон українцях

Опитування також показало, що серед чоловіків найпопулярнішими напрямками є Великобританія та Канада, а серед жінок – Італія та Іспанія.

54% чоловіків та 46% жінок хочуть отримати роботу, яка вимагає кваліфікації за спеціальністю, на будівництві готові працювати 95% чоловіків та 5% жінок, на хатню роботу згодні 3% чоловіків та 97% жінок.

Працювати без офіційного працевлаштування за кордоном у 2019 році були готові 11%, цього року – 18%, працювати у замкнених приміщеннях без змоги залишити робоче місце у 2019 році – 5%, у 2021 таких 8%, виконувати протизаконну роботу готові 4%, а у 2019 році охочих це робити не було взагалі.

Дослідження з питань міграції, торгівлі людьми та інших форм експлуатації мігрантів було проведене у вересні-жовтні 2021 року дослідницькою агенцією Info Sapiens на замовлення представництва Міжнародної організації з міграції – Агентства ООН з питань міграції в Україні за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Дослідження проводилося шляхом національного репрезентативного опитування методом особистого інтерв’ю. Було опитано 5228 респондентів. Вибірка є репрезентативною для населення старшого 14 років усіх областей України та міста Києва, але не включає мешканців непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, АР Крим та міста Севастополь.

Вас також можуть зацікавити новини