Головні новини України 16 жовтня 2020 / фото УНІАН

В Україні зафіксовано черговий добовий антирекорд за кількістю нових хворих на COVID-19. Зеленський озвучив усі п’ять запитань на опитування 25 жовтня.

Новий антирекорд коронавірусу

В Україні за добу коронавірусне захворювання підтвердили у рекордної кількості людей – 5 992. 

З початку пандемії хворобу COVID-19 діагностували у 287 231 українця. Жертвами недуги стали 5 394 людей, одужали – 121 919 осіб.

Відео дня

У МОЗі ж стверджують, що ситуація з коронавірусом ще не сягнула свого піку. Тим часом у Київській міській лікарні № 6 усі місця для інфікованих коронавірусом заповнені. А в інфекційному відділенні Куп'янської лікарні під Харковом пацієнтів змушені розміщувати у коридорах.

Опитування на виборах 25 жовтня

Президент Володимир Зеленський озвучив решту запитань всеукраїнського опитування, яке заплановане на 25 жовтня – день місцевих виборів в Україні. В Офісі президента України пояснили необхідність запитання про скорочення кількості нардепів до 300 осіб.

У партії "Слуга народу" заявили, що невдовзі буде офіційно представлено громадську організацію, яка займеться проведенням опитування. Фінансувати ж процес будуть меценати, коштами "українського походження".

Актуальні новини 16 жовтня 2020 / фото УНІАН

Перемир’я на Донбасі

Проросійські бойовики на Донбасі за добу шість разів порушили режим всеосяжного припинення вогню. Також було задокументовано проліт безпілотника терористів – він перетнув лінію розмежування. 

Головні новини України: що важливо знати 16 жовтня 2020