Порожня вулиця / скріншот з відео

Житель окупованого Донецька Ігор Полтавець у середу, 6 травня, проїхався напівпорожньою вулицею Щорса і показав колишню будівлю СБУ, в якій бойовики катували українських полонених, а також - підготовку до 9 травня.

Про це повідомляють «Донецкие новости».

Чоловік здійснював поїздку опівдні в робочий день, при цьому варто відзначити, що на вулицях практично немає людей.

Зокрема, він зняв колишню будівлю СБУ, де у 2014-му році був один з основних штабів російських окупантів, так звана «Ізбушка». Підвали будівлі використовувалися для тортур українських полонених.

Будівля СБУ праворуч / скріншот з відео

«Останніми роками будівля пустувала, за нею навіть ніхто не дивився. Зараз біля колишньої будівлі СБУ ведуться якісь відновлювальні роботи, відносно недавно їх почали проводити, поставили паркан», – коментує Полтавець.

Також чоловік звернув увагу на те, що останнім часом в Донецьку часто можна помітити автомобілі без номерних знаків.

Авто без номерів / скріншот з відео

«Хоча їзда без номерів у нас карається», – доповнює Ігор.

Далі Полтавець демонструє колишній офіс корпорації «ІСД», який був захоплений у 2014 році. З того часу тут збереглися вибиті вікна.

«Зараз будівля не функціонує, повністю законсервована. Навіть у будці охорони немає самої охорони. Будівлю розграбували мародерами. Я знаю, що її підпалили і розграбували – десь у 2016 році», – пояснює він.

Розбитий офіс "ІСД" / скріншот з відео

Рекламні щити в основному обклеєні пропагандистськими білбордами – з цитатами ліквідованого ватажка Олександра Захарченка, з привітаннями з «днем республіки», який відзначається тут 11 травня, а також з плакатами, присвяченими 9 травня.

«Місто підготували до 9 травня, скрізь прапори вже висять, інша відповідна атрибутика», – розповідає донеччанин.

скріншот з відео
скріншот з відео

Як повідомляв УНІАН, голова так званої "Донецької народної республіки" Денис Пушилін підписав указ, який дозволяє використовувати відносно Донецька назву "місто Сталіно".