Аваков прокоментував перестрілку у Броварах / фото МВС

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що перестрілка в Броварах стала наслідком непрозорості та корупції у сфері держконтролю щодо видачі дозволів на транспортні перевезення в Київській області.

Читайте такожПоліція визначила учасників і замовників стрілянини в БроварахЯк передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу на Годині уряду в парламенті.

«Це штучно створений конфлікт між перевізниками з Броварів та перевізниками з Вінниці та Києва на ґрунті тіньових розрахунків, який 29 травня переріс в стрілянину», – зауважив Аваков.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 29 травня в Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною за участю близько 100 осіб, пов'язаний з розподілом міжміських пасажирських перевезень.

Внаслідок конфлікту постраждали троє осіб, двоє з них були госпіталізовані з вогнепальними пораненнями.

Порушено кримінальні провадження у ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), а також за ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України.

1 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що суд заарештував 20 затриманих за підозрою в причетності до стрілянини в Броварах.

Також 1 червня суд заочно заарештував одного підозрюваного, який перебуває в розшуку, а двох інших, які співпрацюють зі слідством і визнали провину, відправили під домашні арешти.

3 червня суд обрав запобіжний захід ще шістьом підозрюваним в участі у стрілянині – чотирьом особам у вигляді арешту строком на 60 діб без права внесення застави; одній – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 630 тисяч 300 гривень, ще одній – цілодобовий домашній арешт.