МВС опублікувало відео, як спецназ затримував підозрюваних / фото Нацполиция

Міністерство внутрішніх справ опублікувало в YouTube відео затримання підозрюваних у причетності до вчорашнього конфлікту зі стріляниною в Броварах, передмісті Києва.

Читайте також"Пообіцяли тітушкам по 800 гривень": у МВС заявили про встановлення замовників стрілянини в Броварах

На ролику видно, як озброєний спецназ КОРД пиляє металеві решітки на вході в будівлю, схожу на офіс.

Після цього людей, які знаходилися в будівлі, поклали на підлогу і надягли на них наручники. Зазначимо, випадків опору на відео не зафіксовано.

Нагадаємо, сьогодні в Броварах суд заарештував на 60 днів без права на внесення застави одного із затриманих під час вчорашнього конфлікту зі стріляниною.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня в Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною через міжміські маршрутні перевезення.

Внаслідок конфлікту постраждали троє осіб, двоє з них із вогнепальними пораненнями перебувають у лікарні.

За даними МВС, у конфлікті взяли участь понад 100 осіб, один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група трьома мікроавтобусами прибула з Києва.

Слідчі розпочали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), а також за ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України.

Також учора Геращенко повідомив, що рік тому Київська облдержадміністрація провела тендер, за результатами якого у Бровари зайшов новий перевізник, а після двох місяців карантину два ворогуючих угруповання - з Вінниці та Броварів - вирішили «з'ясувати стосунки, а обласна влада не контролювала ситуацію й не звертала уваги на проблеми в сфері перевезень».

Сьогодні, 30 травня, суд у Броварах обирає запобіжні заходи 21 затриманому учаснику конфлікту.