Частина пісень з попурі була виконана російською, людей це обурило / Скріншот

24 серпня на Софійській площі пролунало 17-хвилинне попурі "Музична історія Незалежності", яке складалося з популярних в Україні пісень останніх трьох десятиліть у виконанні відомих українських артистів.

Читайте такожThe Hardkiss і MONATIK випустили видовищний кліп на україномовну пісню (відео)

Однак не всім українцям сподобалися виступи зірок. 

Зірки зробили попурі на відомі пісні. Всього їх було 42, але частину з них знаменитості заспівали російською мовою. Це не сподобалося українцям, бо наша країна воює з Росією. Крім того, представники українських гуртів "Бумбокс" і "Океан Ельзи" заявили, що не давали дозволу на використання своїх пісень у святковому попурі.

В Офісі Президента України відреагували на скандал.

"Законом дозволяється подібне використання фрагментів пісень без попередньої згоди автора. Зокрема, пункт 9-1 статті 21 Закону України "Про авторське право і суміжні права" дозволяє без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право) публікувати фрагменти музичних та інших творів у декількох форматах, зокрема у форматі попурі, за умови, якщо зазначено ім’я автора та джерело запозичення", - зазначили у президента.

Також на сторінці ОП у Facebook було розміщено відеоролик із зазначенням композиції та посиланням на автора музичного твору.

Скандал навколо попурі на День Незалежності: що сталося