На Рейтерській з’явиться REITER HALL

На вулиці Рейтарській у Києві побудують унікальний бутиковий бізнес-центр REITER HALL. Девелопер – компанія НЕСТ – планує закінчити будівництво у 2025 році.

Новий бізнес-центр стане реконструкцією будівлі колишньої Київської земської управи, де за радянських часів розміщувався Київський інженерно-меліоративний інститут. Споруда має захисний статус культурно-історичної пам’ятки, тому забудовник зобов’язався максимально зберегти її автентичний вигляд.

Так, перед початком будівельних робіт НЕСТ отримала дозволи в усіх міських інстанціях, пов'язаних з охороною культурної спадщини. Зокрема, було отримано висновок  Інституту археології НАН України, дозвіл Міністерства культури та Департаменту охорони культурної спадщини КМДА. Екологічність проекту підтверджується міжнародною незалежною експертизою, після завершення будівництва REITER HALL  отримає сертифікат LEED.

Відео дня

Девелопер стверджує, що термін експлуатації будівлі на Рейтарській  можна збільшити на десятки років – це досягається застосуванням сучасних матеріалів та технологій. Перед компанією стоїть амбітне завдання: реконструювати споруду, максимально укріпивши її, і при цьому зберегти архітектурний стиль. Втім, компанія НЕСТ має 26-річний досвід роботи на ринку та створює свої об’єкти з урахуванням найкращих європейських практик. Так, розробку концепції REITER HALL було доручено архітектору Андрію Пашенько та  провідному шведському архітектурному бюро. 

За словами девелопера, новий бутиковий бізнес-центр не порушить історичної цілісності Рейтарської.

"Ми зробимо усе, аби зберегти чарівність "тихого центру" Києва, притаманну вулиці Рейтарській. Ми беремо за основу найкращі сучасні урбаністичні проекти, отже, зробимо локацію привабливою як для бізнесу, так і для містян. Важливим доповненням до нашого бізнес-центру стане осучаснення прилеглого скверу за допомогою ландшафтного дизайну. Подібних прикладів поєднання історії та сучасності, ділового центру та зеленої зони у Києві небагато ", — стверджує Еміль Соловйов, СЕО компанії НЕСТ.

Девелоперська компанія НЕСТ є одним з лідерів ринку – працює з 1997 року. В її активі є кілька житлових комплексів та бізнес-центрів у середмісті Києва – це ЖК "Покровський Посад", а також бізнес-центри HILLFORT Business Mansion та "Ренесанс".