У Києві відкрили офіс "Кримської платформи" / фото REUTERS

Для російських інтернет-користувачів 23 серпня - в день початку роботи "Кримської платформи" запустили рекламу з прямою трансляцією на відкриття заходу.

Таким чином планували показати одурманеним російською пропагандою реальний стан справ в питанні Криму, каже організатор запуску реклами, голова правління в Інституті інформаційної безпеки Артем Біденко. Про це він заявив у коментарі сайту "Обозреватель".

"Запуск банерної реклами на російські сайти – задум, який ми системно і технічно налагоджено проводили протягом декількох тижнів разом з представниками міністерств закордонних і внутрішніх справ. Перед нами стояло завдання – дозволити користувачам інтернету з території Росії дізнатися, так чий же Крим насправді ", – розповів учасник акції.

Відео дня

За його словами, напередодні, починаючи з 11-ї години росіяни при вході на популярні сайти бачили рекламний баннер з написом "Дізнайся, чий Крим". Після натиснення на нього користувач переходив на сторінку з трансляцією відкриття "Кримської платформи".

скріншот

За словами Біденка, після того, як рекламу почали широко використовувати на окремих Телеграм-каналах, її через кілька годин заблокували.

"Вважаю, що задум увінчався успіхом і реакцією я задоволений", – резюмував він.

"Кримська платформа" у Києві

  • 23 серпня у Києві відкрили постійний Офіс "Кримської платформи" з деокупації півострова.
  • Офіс відкрився на вулиці Липська у Печерському районі столиці у приміщенні державної резиденції навпроти готелю "Київ".
  • Участь у церемонії брали президент України Володимир Зеленський і голови міжнародних делегацій, які прибули до України з метою участі в установчому саміті "Кримської платформи". Зеленський сказав, що у захваті від сучасного офісу, бо він "виглядає прекрасно".

Окупація Криму Росією

  • Росія окупувала український Крим, увівши на півострів своїх військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.
  • 18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
  • Країни Заходу не визнали анексію Криму і ввели санкції проти Росії.
  • Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. З початку окупації на півострові більш як 100 українців стали "бранцями Кремля".