Рятувальники Дніпра отримали нову пожежну автодрабину німецького виробництва

Компанія "ПРОМЕНЕРГООБЛАДНАННЯ" поставила протипожежну 42-метрову автодрабину Iveco-Magirus M42L-AS одному з підрозділів Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області.

Ця спеціальна висотна техніка, що виготовлена на заводі Iveco Magirus GmbH у німецькому місті Ульм, поповнила автопарк рятувальників обласного центру. Ключі від нової автодрабини фахівцям ДСНС передав керівник компанії "ПРОМЕНЕРГООБЛАДНАННЯ", офіційний представник Magirus GmbH в Україні Андрій Заліський. Він зазначив, що ця спецтехніка стане надійним помічником для підрозділу під час гасіння пожеж та рятувальних операцій на висоті.

Автодрабину спеціально доукомплектували відповідно до потреб ДСНС

Загалом, технічні можливості автодрабини M42L-AS дозволяють виконувати широкий спектр завдань. Зокрема, робоча висота 5-секційної драбини дозволяє дістатися рівня 10-12 поверху, що особливо актуально для великого обласного центру. Люлька, вантажопідйомністю 400 кг, може умістити до 4-х людей включно і має дублюючий пост керування.

Відео дня

Розширеного функціоналу цієї автодрабини вдалося досягти завдяки доукомплектації відповідно до потреб Держслужби з надзвичайних ситуацій, адже спеціалісти компанії "ПРОМЕНЕРГООБЛАДНАННЯ" оснастили машину додатковим обладнанням. Це і напірні рукава Gollmer & Hummel GmbH, пересувний пінозмішувач Delta Fire Ltd, лафетний ствол ALCO, гідравлічний пристрій на акумуляторах WEBER-Hydraulik GmbH, пожежні шоломи, сигнальні ліхтарі тощо. Окрім цього, фахівці компанії забезпечують сервісне обслуговування всієї поставленої техніки.

Робоча висота 5-секційної драбини дозволяє дістатися рівня 10-12 поверху

Керівник компанії Андрій Заліський також повідомив, що вже цього тижня рятувальники та водії-оператори з Дніпра проходитимуть навчання на заводі Magirus у Пожежній академії підприємства (м. Ульм, Німеччина).

"Практичні завдання, детальна інформація по функціоналу та конструкції, новий досвід та нові професійні навички - це все чекає на рятувальників під час навчання. Я переконаний, що цей досвід обовʼязково допоможе під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та дасть змогу врятувати не десятки, а сотні життів", - зазначив Заліський.

Також рятувальники зможуть пройти додатковий курс навчання в Німеччині

Навчальний курс організувала компанія "ПРОМЕНЕРГООБЛАДНАННЯ" — офіційний постачальник Magirus GmbH в Україні. Нагадаємо, раніше такі навчання були організовані для фахівців ДСНС з Івано-Франківської, Чернівецької та Тернопільської областей.

iFrame