МОЗ готує подання про переведення Київської та Миколаївської областей з «червоної» в «жовту» зону епіднебезпеки / фото УНІАН

У Міністерстві охорони здоров’я готують подання для скликання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з метою розгляду питання про переведення Київської та Миколаївської областей з «червоної» у «жовту» зони епідемічної небезпеки.

Читайте такожЗа тиждень у "червоній" зоні карантину можуть залишитись лише три області – експерти

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Відео дня

«Таким чином, з 1 травня в Україні 7 областей буде перебувати в червоному рівні епіднебезпеки. У жодній з областей завантаженість ліжок з киснем не перевищує встановлений урядом показник 65%», - сказав він.

Карантин в Україні: що відомо

  • Як повідомляв УНІАН, сьогодні, за даними МОЗ, у "червоній" зоні епіднебезпеки залишаються Київ та 9 областей: Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області.
  • У «помаранчевій» зоні перебувають 8 регіонів: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Рівненська, Тернопільська і Черкаська області.

  • У «жовтій» зоні – 7 областей: Вінницька, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Херсонська і Чернівецька.