У перші місяці війни в Україні Кремль перебував у полоні оманливої віри, що його "спеціальну військову операцію" буде завершено за лічені тижні / скріншот

Російський диктатор Володимир Путін сьогодні не розглядає конфлікт в Україні як частину свого роду "вічної війни" із Заходом. Його мета більше не в тому, щоб створити проросійську Україну, а в тому, щоб продемонструвати, що прозахідна Україна була б не чимось більшим, ніж держава, що не відбулася, і що в будь-якому випадку підтримка України Заходом з часом зникне.

Про це йдеться у матеріалі Financial Times. Британське видання зазначає, що у перші місяці війни в Україні Кремль перебував у полоні оманливої віри, що його "спеціальну військову операцію" буде завершено за лічені тижні і що російські війська зустрінуть в Україні як визволителів.

"Але агресивна війна, яку Путін розв’язав у 2022 році – це не та, що ведеться зараз", - пишуть автори публікації.

Відео дня

На їхню думку, за цих нових обставин виклик, з яким стикається Захід, разюче схожий на той, з яким зіткнулися США в Західній Німеччині (особливо в Західному Берліні) у перші роки "холодної війни".

"Захід має довести, що Україна — це місце, куди інвестори готові вкласти свої гроші: захищена, природно, батареями ракет "Patriot" — до закінчення війни. Це також має бути країна, куди готова повернутися велика кількість українців, які зараз проживають за межами Батьківщини. І, нарешті, переговори про вступ України з ЄС повинні бути розпочаті навіть тоді, коли війна продовжується", - йдеться в матеріалі.

Допомога Заходу Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, Сенат у середу, 15 листопада, ухвалив тимчасовий бюджет США без додаткової допомоги для України. Ухвалено проект закону про бюджет уряду, який має допомогти уникнути шатдауну (тимчасової часткової зупинки роботи держорганів).

За документ висловилися 87 сенаторів, а проти виступили 11. Законопроект про запобігання закриттю уряду надіслано на робочий стіл до президента Джо Байдена незадовго до дедлайну.

Раніше верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що США скоротять допомогу Україні, тому ЄС має зберегти поставки.

"І ми, європейці, які маємо необхідні засоби для цього, повинні бути готовими продовжувати допомагати Україні, враховуючи, що підтримка США, швидше за все, зменшиться", – сказав дипломат.

Вас також можуть зацікавити новини: