У Криму спостерігаються проблеми з водою / фото УНІАН

В окупованому Росією Криму екологічна катастрофа з водою, в одні будинки її подають за графіком, а в деяких квартирах води практично немає.

Про це розповіла в ефірі Апостроф TV жителька Криму Ольга, яка виїхала з півострова після його окупації росіянами. Ольга зазначила, що в Сімферополі наявність води в будинках залежить від розташування. В одних районах вода подається справно. Але навіть в цьому є нюанс.

Читайте також"Замість води – капучино": у мережі показали наслідки нестачі води в окупованому Криму (фото)

Відео дня

"То є вода, то немає води, тому що там, де жила я у батьків, це був третій поверх. Вода була практично завжди. До сусідки на п'ятому поверсі вода не діставала. У неї вода була тільки, коли був великий напір", - розповіла мешканка Криму.

За її словами, в квартирі їхньої сім'ї також були проблеми - вода з ранку текла коричневого кольору. Її потрібно було спускати півгодини, щоб вона стала більш-менш чистою.

"Я спілкувалася зі своїми приятельками, подругами, які живуть в різних частинах Сімферополя. У когось вода суворо за розкладом, у когось воду взагалі не відключають. Тут питання, кому як пощастило, хто де живе", - розповіла Ольга.

Чому в окупованому Криму не вистачає води

  • Україна забезпечувала до 85% потреб півострова у прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом.
  • Після окупації Криму Росією у 2014 році поставки води на півострів припинили.
  • Влада України неодноразово заявляла, що відновлення подачі води через Північно-Кримський канал до Криму можливе тільки після деокупації півострова.