Працівники демонтують частину монолітної плити на будівництві ТРЦ / Фото censor.net.ua

У Києві міська влада змусила власника демонтувати частину ТРЦ, яку побудували прямо на дорозі.

Про це заявив на брифінгу київський міський голова Віталій Кличко, з посиланням на прес-службу КМДА.

"Замовник будівництва не отримував і не міг отримати погодження будувати на дорозі. До того ж фахівців "Київавтодору" спочатку не допустили на об'єкт для огляду і оцінки завданої місту шкоди, і забудовник спочатку відмовлявся прибрати конструкцію", - сказав Кличко.

Відео дня

За його словами, кінець кінцем, місто змусило забудовника власним коштом прибрати з дороги "витвір будівельного, так званого, креативу".

Читайте такожКиянам показали "героїчне вирішення" проблеми з ТРЦ на проїжджій частині (фото)

"Вчора під вечір забудовник почав роботи з демонтажу конструкції з проїжджої частини і також відновить там всю інфраструктуру, яка була там пошкоджена", - зазначив Кличко.

За словами мера, контрольну комісію направили на місце будівництва, як тільки стало відомо, що ТРЦ будують прямо на дорозі.

"Працівники ШЕУ Святошинського району виявили порушення кордонів будівництва. Тому керівництво комунальної корпорації "Київавтодор" звернулися до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, прокуратурі столиці й поліції щодо реагування на правопорушення", - сказав Кличко.

Як повідомляв раніше УНІАН, Кличко також зазначив, що внаслідок дій забудовника порушені кордони будівництва, а в дорожнє покриття дороги вбудована монолітна залізобетонна опора.