Павловського допитали в суді / Фото УНІАН, Олександр Синиця

На суді по обвинуваченню Владислава Мангера та Олексія Левіна в організації та замовленні нападу на Катерину Гадзюк допитали ключового свідка Ігоря Павловського.

Про це повідомляє кореспондент УНІАН.

Окрім Павловського, був також допитаний ще один свідок Володимир Васянович, який вже засуджений за безпосереднє виконання нападу на Катерину Гандзюк. Слід також зазначити, що покази, дані сьогодні обома свідками, розголошенню не підлягають, оскільки суд сьогодні не встиг допитати ще двох свідків обвинувачення, які також мають дати покази проти Мангера та Левіна. Їхній допит перенесено на завтра. Після його завершення УНІАН оприлюднить, які саме викривальні покази дали всі четверо свідків у даній справі

Відео дня

Читайте такожВбивство Гандзюк: фігурант просить суд допитати його у справі Мангера та Левіна

Завтрашнє засідання суду під головуванням Юлії Іваніної призначено на 11:30. Окрім того, завтра планується розглянути клопотання прокурорів про продовження тримання під вартою Мангера.

Справа про вбивство Гандзюк: що відомо

  • Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.
  • 6 червня 2019 року було засуджено п’ятьох виконавців злочину.
  • Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Мангер і колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука Ігор Павловський.
  • У січні в Бургасі (Болгарія) правоохоронці затримали Левіна, який перебував у міжнародному розшуку. 16 березня Левіна екстрадували до України.
  • 27 квітня в Офісі генпрокурора повідомили про завершення розслідування у справі та про встановлення кінцевого замовника цього злочину - Мангера, який за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, які призвели до її смерті.
  • 28 серпня відбулося перше засідання з розгляду справи проти Мангера та Левіна по суті. За рішенням суду вони перебувають під вартою до 18 жовтня.
  • 1 жовтня на суді Павловський заявив, що Мангер та Левін замовили напад на громадську активістку. Він розповів, що Мангер неодноразово погрожував йому та його доньці, через що він не міг надати ці покази раніше.