Прокурор просить суд відправити активіста Сергія Стерненка, якого обвинувачують в умисному вбивстві свого нападника Івана Кузнєцова та незаконному носінні холодної зброї, до СІЗО.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі Стерненко, про це прокурор заявив під час підготовчого засідання у Приморському райсуді Одесі.

"Прокурор знову вимагає відправити мене до СІЗО. Каже, не знає, де я живу, що я на довіру не заслуговую тощо", - написав він.

Раніше сьогодні захист Стерненка клопотав про те, щоб справу розглядала колегія з трьох суддів, справу відправили на новий авторозподіл та сформували колегію суддів.

Читайте такожВ Одесі почалося підготовче засідання у справі активіста Стерненка

Напади на Стерненка: що відомо

У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади, які він пов’язує зі своєю громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси. За цими фактами відкрито провадження, в яких Стерненко виступає як потерпілий.

Також СБУ порушила справу за фактом смертельного поранення Стерненком одного з нападників – Івана Кузнєцова.

В чому звинувачують Стерненка:

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 115 ("вбивство") і ч. 2 ст. 263 ("носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу") Кримінального кодексу. За даними СБУ, експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком Кузнєцова. За рішенням суду Стерненко до 21 вересня перебував під нічним домашнім арештом.

13 серпня йому вручили обвинувальний акт.

Справа Стерненка: деталі

  • 25 серпня активіст повідомив, що Верховний суд не задовольнив клопотання, в якому він просив перенести судовий розгляд з Одеси до Києва – справу по суті розглядатиме Приморський райсуд Одеси.
  • 1 вересня Приморський райсуд задовольнив клопотання адвоката про відвід колегії суддів у справі Стерненка. Справу відправили на новий авторозподіл між суддями.