Апеляційний суд ухвалив рішення щодо символіка дивізії СС "Галичина" \ фото УНІАН

Шостий апеляційній адміністративній суд визнав законним рішення Українського інституту національної пам'яті (УІНП) про те, що символіка дивізії 14-ї гренадерської дивізії військ СС "Галичина" (1-ї Української дивізії УНА) не є нацистською.

Читайте такожПольща отримає від України тисячі документів про "польську операцію" НКВСЯк повідомляє прес-служба суду, колегія суддів у складі судді-доповідача Олени Кузьмишиної, суддів Наталії Бужак і Любові Костюк розглянула апеляційну скаргу Українського інституту національної пам’яті на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 27 травня про визнання протиправним висновку Інституту нацпам’яті про те, що символіка 14-ї гренадерської дивізії військ СС "Галичина" не є нацистською.

В апеляційному суді нагадали, що суд першої інстанції визнав протиправними дії УІНП та його голови в наданні відповідного висновку і зобов'язав установу та її посадових осіб утриматися від вчинення дій щодо поширення вище зазначеного.

Відео дня

"Не погоджуючись із цим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу. Колегія суддів Шостого ААС задовольнила її, а рішення суду першої інстанції скасувала. Підстави для такого рішення Шостого апеляційного адміністративного суду будуть опубліковані після виготовлення повного тексту постанови", - йдеться в повідомленні.

Справа про символіку дивізії СС "Галичина"

27 травня Окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення про визнання протиправними дій Українського інституту національної пам’яті щодо надання висновку від 16 травня 2017 року про те, що символіка 14-ї гренадерської дивізії військ СС "Галичина" (1-ї Української дивізії УНА) не є нацистською. Суд зобов’язав Український інститут національної пам’яті та його посадових осіб утриматись від поширення вказаного висновку.