"Метінвест" подарував архітектурну подорож в Дубай команді B-430 / фото REUTERS

У Києві 27 листопада 2021 року відбувся фінал конкурсу Steel Freedom 2021, під час якого були визначені найбільш цікаві на думку журі, партнерів та глядачів студентські архітектурні проекти.

Як повідомляє uaprom.info, команди-переможці, які посіли 1, 2 і 3 місця, отримали грошові сертифікати в розмірі 30 000 грн, 25 000 грн і 20 000 грн відповідно та подарунки від партнерів конкурсу – групи компаній "Метінвест", а також "Ліра Сапр Стандарт" та "Ліра Сапр Про".

Зокрема, генеральний партнер конкурсу – провідний виробник металопрокату в Україні "Метінвест" – подарувала архітектурну подорож на виставку Dubai Expo в Дубаї команді B-430, до складу якої увійшли Валерія Гончаренко, Аліна Янко, Камiла Ващенко, а також куратор Павло Олегович Васильєв з Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка".

Відео дня
Проект команди B-430 на конкурсі Steel Freedom 2021 / фото uaprom.info

Зазначимо, Dubai Expo – це найбільш очікувана виставка архітектури та проектування у світі, де провідні архітектурні бюро представляють передові технології будівництва та досягнення останніх років з 190 країн. Виставка проходить з 1 жовтня 2021 року по 31 березня 2022 року.

Нагадаємо, конкурс Steel Freedom 2021 стартував 1 вересня 2021 року. Учасникам запропонували виконати два завдання із застосуванням сталевих конструкцій: розробити проект бізнес-центру в київському Unit.City для девелоперських компаній UDP і KAN Development, а також створити проект культурного центру на Подолі на замовлення забудовників Perfect Group і Riverside Development.

Цього року на конкурс надійшла рекордна кількість робіт: 135 команд студентів розробили 84 проекти. Після технічного відбору до півфіналу конкурсу пройшли команди, які виконали умови технічного завдання, а до фіналу вийшли по 10 кращих проектів у кожній категорії.  Учасники захищали свої проекти перед журі, яке і визначило переможців.

Конкурс Steel Freedom був заснований асоціацією "Український центр сталевого будівництва" в 2014 році. Проводиться щорічно серед провідних вузів архітектурно-будівельної спрямованості. У конкурсі можуть брати участь студенти 4-6 курсів вузів. У складі команд старшокурсників допускається участь і студентів третіх курсів. Командам-учасникам необхідно розробити оригінальні концептуальні рішення із застосуванням сталевих конструкцій при створенні проектів.