Сергій Стерненко / фото УНІАН

Активіст Сергій Стерненко подаватиме касаційну скаргу на рішення Одеського апеляційного суду у справі про нібито викрадення антимайданівця Сергія Щербича.

Як передає кореспондент УНІАН, про це активіст заявив, виступаючи після засідання суду, який оголосив вирок йому та іншому обвинуваченому Руслану Демчуку в рамках перегляду рішення Приморського райсуду Одеси.

«Сьогоднішнє рішення складно назвати справедливим, тому що воно справедливе лише на 33,3%. Суд визнав мене винним за один патрон - при тому, що у судовій практиці подібні справи закриваються за малозначністю. Ми будемо оскаржувати це рішення у касаційному порядку, і, думаю, будемо працювати над зверненням до Європейського суду з прав людини», - сказав Стерненко.

Пізніше у своєму відеозверненні на каналі YouTube Стерненко пояснив, що на практиці означатиме для нього умовне покарання за патрон, який знайшли в нього при обшуку:

«Я буду перебувати на волі, але протягом року я маю ходити відмічатися і повідомляти органи пробації про зміну свого місця проживання.  І якщо протягом цього часу інший суд по якійсь іншій справі ухвалить щодо мене обвинувальний вирок, то покарання умовне може перетворитися на реальне».

Читайте такожСтерненка визнали винним за двома статтями і засудили до одного року умовного терміну

Справу проти Сергія Стерненка

  • 23 лютого Приморський райсуд Одеси призначив Стерненку й іншому фігуранту справи про викрадення учасника антимайдану Щербича – Демчуку покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна.
  • Стерненка визнали винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.187 (розбій) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Покарання призначили за статтями 187 і 263, оскільки за ст.146 вже минув термін притягнення до кримінальної відповідальності.
  • Сьогодні, 31 травня, Одеський апеляційний суд зняв обвинувачення зі Стерненка та Демчука у вчиненні розбою, тобто нападі на Щербича з метою заволодіння 300 грн.
  • Водночас апеляційний суд визнав винним та призначив Демчуку та Стерненку покарання за нібито незаконне позбавлення волі Щербича, але вони не відбуватимуть покарання через закінчення строку давності.
  • Також суд визнав винним Стерненка у зберіганні боєприпасу - за це він отримав три роки позбавлення волі зі іспитовим терміном в один рік.