Андрій Юсов зробив важливу заяву про теракт у "Крокус Сіті" / колаж з фото УНІАН (Олександр Синиця) та скріншоту

Теракт у Москві в концертному залі "Крокус Сіті Хол" з погляду прихильника російського диктатора Володимира Путіна за "сильну руку" є повним крахом.

Держава, яка витрачає колосальні ресурси на силовиків, на фінансування спецслужб, зрештою не відреагувала належним чином навіть на публічні повідомлення, розповів спікер Головного управління розвідки українського Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю "Голосу Америки".

"З погляду класичного виборця Путіна і навіть його прихильника, людина, яка, можливо, підтримала його за "сильну руку", за те, що він може навести порядок в країні, ну це повний крах…", - зазначив співбесідник.

Відео дня

За словами Юсова, ватажок росіян, зокрема, своєму оточенню показав, що не контролює ситуацію в РФ. На думку спікера ГУР, теракт у Росії може дати підстави демонтувати в країні хоч і формальні, але останні залишки прав громадян і здатен стати причиною перерозподіл влади серед силовиків. На його думку, в РФ мешканці будуть все більше висувати вимоги щодо своїх прав.

"Маса конфліктів, міжнаціональних потенційних, міжрелігійних, соціальних, політичних, інших, які утримуються силовим апаратом, але нікуди не зникають. І ці десятки, сотні народів, націй, які проживають на території Російської Федерації, які позбавлені будь-яких прав, громадянських, культурних, релігійних, вони будуть вимагати все більше права голосу і захисту своїх прав", - вважає речник.

Жахливий теракт в "Крокус Сіті" - сьогодні про це варто знати

Увечері 22 березня у "Крокус" кілька озброєних осіб влаштували стрілянину, загинули понад 100 осіб. Володимир Путін не коментував стрілянину добу, а потім говорив, що українська сторона нібито "причетна" до злочину. У РФ стверджували, що затримали підозрюваних у здійсненні теракту "неподалік кордону з Україною". Варто зазначити, що на Заході Росію попереджали, що на її території можливі теракти. 

Західні ЗМІ писали, що напад на "Крокус" організували бойовики терористичної організації "Ісламська держава". Українська сторона не раз говорила, що немає ніякого стосунку до теракту. За словами керівника ГУР МО генерал-лейтенанта Кирила Буданова, російська влада як мінімум з 15 лютого знала про підготовку теракту

Вас також можуть зацікавити новини: