Зеленський пообіцяв по тисячі гривень усім вакцинованим / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Анонсована президентом Володимиром Зеленським програма щодо виплати тисячі гривень вакцинованим від коронавірусу буде діяти як в цьому році, так і в першій половині наступного.

Про це під час брифінгу за результатами робочої поїздки до Тернопільської області заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент УНІАН.

"Буквально вчора президент оголосив підтримку окремих галузей, які постраждали від ковіду, через систему ваучерів-сертифікатів, коли вакцинованим людям держава буде видавати через додаток "Дія" тисячу гривень, яку можна буде цільово використати на постраждалі галузі: креативні індустрії, кіно, театри, музеї. Ми розраховуємо, що ця програма буде діяти і в цьому, і в першій половині наступного року, і всі, хто вакцинувався, зможуть нею оперативно і дуже зручно скористатися", - сказав він.

Відео дня

За його словами, виплати будуть здійснюватися із загального фонду державного бюджету через Фонд підтримки підприємництва.

"Це буде фонд підтримки підприємництва, яке постраждало від COVID-19. Тобто це буде загальний фонд бюджету і, відповідно, ці кошти будуть виділені. Це кошти державного бюджету України", - сказав Шмигаль.

Програма "тисяча Зеленського": що відомо

Читайте такожУ Зеленського розкрили деталі виплат вакцинованим: на що можна буде витратити тисячу від президента15 листопада у своєму відеозверненні президент Володимир Зеленський заявив, що українці, які отримали дві дози антиковідної вакцини, зможуть отримати по 1 тис. грн.

Глава держави анонсував нову програму підтримки креативного, спортивного й транспортного секторів економіки, згідно з якою громадяни, щеплені від COVID-19 двома дозами вакцини, зможуть отримати по тисячі гривень через додаток "Дія".

Він зазначив, що ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів у спортзали, відвідання кінотеатрів, театрів тощо або купити квитки для мандрівок всередині країни.

Зеленський зазначив, що йдеться про нову програму підтримки відповідних секторів економіки, яка стартує 19 грудня.

"До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд грн. І стільки ж - на початку 2022 року. Ми розуміємо, що смартфони і "Дія" поки що є не в кожного. Тож ця програма діятиме не один місяць, і держава забезпечить альтернативну можливість отримати тисячу гривень всім вакцинованим громадянам України, зокрема людям похилого віку, про що повідомимо незабаром", - сказав президент.

Вас також можуть зацікавити новини