На місці злочину знайшли гільзи / фото facebook.com/artem.shevchenko.9

Пошуки доказів у справі про замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра тривають. Правоохоронці розраховують знайти в лісосмузі знаряддя злочину.

Останні подробиці розслідування повідомив директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, знайдені на місці злочину гільзи виявилися, швидше за все, збірними.

Відео дня

"Ще вчора було знайдено два десятки відстріляних гільз, залишені стрілком на місці злочину під час замаху на першого помічника президента. Це боєприпаси калібру 7х62 на 39 мм. Такі не часто зустрінеш в нашій країні. Адже гільзи в ньому – виробництва Угорщини, але сам патрон – можливо, заново збирали в Німеччині. Купували старі угорські патрони, міняли порох, заново маркували як цивільний боєприпас, заново вставляли кулю. Про них більш детально скажуть експерти, коли отримають на дослідження те, що отримали лікарі з тіла водія, можливо, знайдуть ще одну в пробитому колесі Ауді А8. Тобто детальна балістична експертиза ще попереду. Але вже зараз очевидно, що боєприпаси обрані злочинцем прості та досить дешеві. Тобто це був хоч і не снайперський вогонь, але і не Інсценування", – зазначив Шевченко.

На місці злочину знайшли гільзи / фото facebook.com/artem.shevchenko.9

За його словами, правоохоронці встановили місце розташування стрілка в момент обстрілу, а також допитали свідків – грибників, які були недалеко від місця події, і пасажирів автомобіля, що їхав за машиною Шефіра.

"Сьогодні поліція і Нацгвардія продовжать ретельні пошуки в досить великому лісовому масиві. Шукатимуть усі. Можливо, там залишено злочинцем і знаряддя злочину. А може і ні", – додав Шевченко.

При цьому він також зазначив схожість замаху на Шефіра та вбивства Аміни Окуєвої 30 жовтня 2017 року.

Замах на Шефіра: що відомо

Читайте такожБуло моторошно: Шефір розповів подробиці замаху на нього (відео)Як повідомляв УНІАН, у середу, 22 вересня, вранці в районі села Лісники Київської області невідомі особи відкрили вогонь по автомобілю першого помічника президента України Сергія Шефіра.

В результаті обстрілу його водій отримав три вогнепальні поранення.

Сам Шефір не постраждав.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що Шефір після замаху перебуває в стані шоку і припускає, що злочинці могли стріляти саме по ньому, а у водія потрапили випадково.

Радник голови офісу Михайло Подоляк, коментуючи напад, заявив, що для нього він є очевидною спробою демонстративного вбивства ключового члена команди.

На знімках з місця події видно, що правоохоронці нарахували мінімум 17 вхідних кульових отворів. Сліди від пострілів знаходяться на лівій стороні автомобіля, що означає, що стріляли, ймовірно, через смугу зустрічного транспорту.