У фільмі 'Бахмут. Дорога життя' розкриють деталі спецоперації, як снайпери ЦСО 'А' допомогли втримати одну з найгарячіших точок фронту

1 грудня о 21:40 "1+1 Україна" покаже другий фільм з циклу документальних фільмів "СБУ. Спецоперації перемоги". Вперше Служба безпеки розповідає деталі приголомшливих спецоперацій, які вразили світ. Друга серія циклу — "Бахмут. Дорога життя". 

Це місто-фортеця було найгарячішою точкою фронту в березні 2023 року. Туди ворог кинув значні сили, зокрема й "вагнерівців". Сили були нерівні, ворог переважав у співвідношенні приблизно 1:10. Снайпери ЦСО "А" СБУ прикривали підрозділи ЗСУ на ділянці, яку називали "Дорога життя". 

"Битва в Бахмуті - це мабуть одна з найбільших битв часів 2 світової на території Європи. Реально це постійні безперервні ворожі артобстріли, постійна робота їх авіації, штурми регулярних військ і так звані "м'ясні" штурми вагнерів", - зазначив голова СБУ Василь Малюк.

Відео дня

Це була вкрай важлива логістична артерія для наших Сил оборони. Втримати її – означало зберегти життя тисячам захисників і не допустити ворожого прориву.  Завдяки бійцям СБУ ворожий наступ вдалося зупинити. 

Вперше у фільмі розкажуть подробиці знищення ворожої техніки та про втрати росіян. Яку зброю застосовує СБУ, скільки техніки росіян знищили, як вдалось вразити ТОС-1А Солнцепек, про поранення одного з найважливіших "вагнерівців", спеціальну тактику, завдяки якій втримали "Дорогу життя" та про технологічні підходи дивіться у фільмі "Бахмут. Дорога життя" 1 грудня о 21:40 на телеканалі "1+1 Україна".

Над проєктом понад півроку працює команда 1+1 Production.Originals на чолі з продюсером Акімом Галімовим. Режисер фільму Сергій Кримський, відомий за фільмом "Соловей співає", креативний продюсер проєкту Вікторія Самойлова, шеф-редактор Максим Жухевич. 

"СБУ. Спецоперації перемоги"  - це цикл документальних фільмів, який розповідає про тих, кого не знають в обличчя, але результати роботи цих героїв бачить та обговорює весь світ.

Дивіться другу серію циклу "Бахмут. Дорога життя" вже цієї пʼятниці, 1 грудня, о 21:40 на "1+1 Україна" та на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ.