У Харкові затримали двох вихідців із Сирії / фото ssu.gov.ua

У Харкові за сприяння фінансуванню міжнародної терористичної організації повідомлено про підозру двом громадянам України, які є вихідцями із Сирії.

Читайте такожСБУ відзвітувала про нейтралізацію 20 хакерських угрупувань та сотні зірваних кібератакПро це повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, групою осіб здійснювалися грошові перекази через незаконну систему міжнародних валютних операцій. Гроші переказувались між фізичними особами в Україні та країнах підвищеної терористичної активності, а саме Сирійської Арабської Республіки, Республіки Ірак та інших.

Відео дня

Зазначається, що 10 грудня під час одержання грошових коштів у сумі понад 7 тисяч доларів в порядку ст. 208 КПК України затримано громадянина України, який є вихідцем із Сирії. Встановлено, що зазначена сума призначалась для матеріального сприяння терористичній організації.

Одному з фігурантів передали понад 7 тисяч доларів  / фото khar.gp.gov.ua

Затримання вихідців з Сирії у Харкові: що ще відомо 

Обом затриманим повідомлено про підозру (ч. 2. ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За місцем мешкання фігурантів провадження проведено обшуки.

За інформацією прес-центру Служби безпеки України, учасники організованої групи діяли у Харкові.

У Харкові затримали двох вихідців із Сирії / фото khar.gp.gov.ua

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до створення каналу фінансування тероризму. Перевіряється точна сума коштів, яку перерахували фігуранти через неформальну платіжну систему.