Ілюстрація Дарці Зіроньки

У Києві з’явиться новий патріотичний мурал де буде зображено розвідувальний комплекс ШАРК на який акумулюють кошти ОККО та Повернись живим. В його основу ляже зображення української ілюстраторки Дарці Зіроньки, опубліковане в рамках флешмобу креативної спільноти на її сторінці у Instagram.

Про це повідомляє директор департаменту корпоративних комунікацій ОККО Ярослава Полякова на своїй сторінці у Facebook.

Розвідувальний комплекс "ШАРК" незабаром буде зображено на муралі в Києві. В основу муралу ляже зображення української ілюстраторки Дарці Зіроньки, опубліковане в рамках флешмобу українських іллюстраторів в Instagram. Авторка намалювала українського воїна, який тримає на плечі розвідувальний комплекс ШАРК – на поставку ШАРКів до ЗСУ зараз акумулюють кошти ОККО та Повернись живим.

Відео дня

"Нам дуже приємно, що креативна спільнота підтримала нашу з "Повернись живим" ініціативу ОКО ЗА ОКО й запустила флешмоб. Ми надихнулися роботами ілюстраторів і буквально одразу виникла ідея покласти одну з них в основу муралу. Всі роботи прекрасні, патріотичні, сучасні, та потрібно було обрати одну. Вже поспілкувалися з одним із авторів - Дарцею Зіронькою - і запропонували співпрацю, – каже директор департаменту корпоративних комунікацій ОККО Ярослава Полякова.

У рамках проєкту "ОКО ЗА ОКО" буде  закуплено 25 розвідувальних комплексів "ШАРК" для потреб Збройних Сил України. Загалом на це потрібно 325 мільйонів гривень. Починаючи з листопада, мережа ОККО перераховує по 1 гривні з кожного проданого літра пального PULLS 95/DIESEL на придбання ШАРКів. Кошти на два перших  комплекси вже вдалося закумулювати.

"Впевнені, що завдяки такій підтримці ми швидко придбаємо 25 сучасних розвідкомплексів для ЗСУ, а після перемоги мурал буде нам всім нагадуванням про згуртованість і патріотизм українців, які пліч-о-пліч стали на захист країни і на фронті, і в тилу", - зазначає Ярослава Полякова.

ШАРК – це сучасна розробка української компанії "Укрспецсистемс" із партнерами, яка має низку технологічних переваг перед аналогами, здатна ефективно коригувати вогонь артилерії, зокрема й систем залпового вогню HIMARS, та виконувати ще низку завдань. До складу одного комплексу входить наземна станція управління на базі спеціально модифікованого прохідного мікроавтобуса, безпілотні літальних апарати і пускова установка. 

Придбані з допомогою українців комплекси "Повернись живим" розподілить, спираючись на поточну ситуацію на фронті та рекомендації Генштабу ЗСУ. Оскільки комплекси є висококласним спеціальним обладнанням, використовувати їх зможуть, зокрема, окремі розвідувальні батальйони, спецпризначенці та підрозділи, які коригують далекобійну артилерію у складі піхотних бригад.