Поліція провела обшуки у Галіцкої / Ілюстративне фото УНІАН

У рамках відкритих кримінальних проваджень за статтями 190 і 191 Кримінального кодексу України вінницькою поліцією під процесуальним наглядом прокуратури Вінницької області 16 липня проведено одночасно 22 обшуки. Слідчі дії відбувалися за різними адресами у кількох регіонах України, але всі вони пов’язані з колишньою кандидаткою в нардепи та підприємицею Вікторією Галіцькою.  

Читайте такожДБР провело обшуки в мерії Одеси: чиновників підозрюють у привласненні 13 мільйонів гривень

За інформацією Вінниця.інфо, обшуки відбувалися через скандальні недобудови ЖК «Європейський» і «Клубний дім». Вкладники, а саме 620 сімей, готівкою віддали кошти за житло Вікторії Галіцькій та її менеджерам. Будівництво було розпочато, а потім заморозилося. Не отримавши обіцяного житла, люди втратили гроші.

Відео дня

Ошукані вкладники звернулися до поліції ще на початку року, провадження були відкриті, проте руху заявники не відчули. Зі зміною керівництва ГУНП у Вінницькій області розслідування активізувалося.  

Обшуки були проведені безпосередньо у В.Галіцької, яка у 2019 році балотувалася за мажоритарним округом у Вінниці до Верховної Ради, але не отримала підтримки виборців, а також у її родичів, зокрема батьків та сестри, на яких оформлено майно, законність якого викликає сумнів. Йдеться про нещодавно придбані нерухомість (квартири, офісні приміщення) та автомобілі. Також слідчі дії відбувалися в офісах компанії Галіцької та у менеджерів, що безпосередньо брали у людей готівку за квартири у будинках, що мали б бути збудовані.