Мінреінтеграції повернуло в Україну двох дітей, яких окупанти депортували до РФ / фото Тарас Кашуба, УНІАН

Україні вдалося повернути ще двох дітей після примусової депортації з боку окупантів в Російську Федерацію. 

Як зазначила прес-служба Мінреінтеграції, додому в Україну вдалося забрати сестричок, яких росіяни вивезли з Луганської області в Рязань.

Дівчаток у віці 13 і 15 років окупанти депортували разом з їх мамою. Після її смерті на території РФ дітей забрали до місцевого притулку.

Відео дня

Повернути українок додому допомогла їхня старша сестра, яка зі своєю сім'єю встигла евакуюватися до Волинської області. Вона зробила офіційний запит в Мінреінтеграції та оформила опіку над сестрами до їх повернення в Україну.

Завдяки спільним зусиллям сім'я возз'єдналася, дітям більше нічого не загрожує, зазначили в Міністерстві.

Зараз дівчатка знаходяться в безпеці / прес-служба Мінреінтеграції

Депортація українських дітей на територію РФ

Раніше уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук уточнила, що станом на жовтень 2022 року окупанти насильно вивезли до РФ щонайменше 8 709 дітей.

Зі свого боку директор громадської організації Східна правозахисна група Віра Ястребова зазначила, що потенційними жертвами примусової депортації в РФ можуть стати 82 тисяч українських дітей.

Буквально сьогодні стало відомо про плани росіян продовжити депортацію українських дітей в Луганській області під виглядом "оздоровчих поїздок". Вони хочуть забрати їх в Карелію

Також стало відомо місце перебування 14 дітей-сиріт з Херсона, яких російська влада вивезла на підконтрольну РФ територію під час окупації міста. Сиріт поселили в Сімферопольський дитячий будинок "Ялинка", який набув слави німецького концтабору "Освенцима" через жорстоке поводження з вихованцями.

Вас також можуть зацікавити новини: