Знайдені дитячі ложечки повернулися в родину / скріншот

Знахідка, історію якої тепер передаватимуть із роду в рід. Військові 60-ї окремої піхотної Інгулецької бригади в лісах неподалік Києва в російських бліндажах знайшли родинні срібні ложечки.

Як йдеться в сюжеті ТСН, ймовірно, російські солдати так тікали з позицій, що загубили частину здобичі, накраденої в домівках мирних українців. 

У Здвижівці за 38 кілометрів південно-західніше від столиці на колишній російській позиції бійці ЗСУ Олег та Василь натрапили на неочікувану знахідку - дві дитячі срібні ложечки. На столових приборах вигравірувано імена дітей - Даша та Єгор, а ще їхній день, місяць та рік народження. Тож знайти власників було не так складно.

І ось бійці відшукали бабусю власників ложок - Людмилу Спиридонову, яка і дарувала онукам прибори. Будинок росіяни, за словами жінки, пограбували вже після виїзду родини звідси.

Наразі онуки Людмили разом з мамою у Польщі, діти важко переживали окупацію та й загалом повномасштабну війну. Їм про повернені ложечки вирішили поки не розповідати.

Окупація Київської області у 2022 році

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України. Окупанти планували взяти Київ за "3 дні", та їм це не вдалося.

Загарбники окупували частину населених пунктів Київської області. Українці в цьому регіоні прожили в окупації понад місяць. Окупанти грабували місцевих жителів, знущалися з них та вбивали.

Київщину повністю звільнили 2 квітня 2022 року. У деокупованих населених пунктах було виявлено масові поховання та закатованих людей просто посеред вулиць. 

Вас також можуть зацікавити новини: