Успіння Пресвятої Богородиці святкується 28 серпня / фото УНІАН

У Мукачеві на Закарпатті у зв’язку зі святкуванням Успіння Пресвятої Богородиці п’ятницю, 28 серпня, оголосили вихідним днем.

Читайте такожРелігійні свята у серпні 2020: православний календар на місяцьПро це повідомляє Мукачівська міська рада з посиланням на відповідне розпорядження міського голови Андрія Балоги.

«Керівникам підприємств, установ і організацій рекомендовано перенести робочий день із п’ятниці, 28 серпня, на суботу, 5 вересня», – повідомили у міській раді.

Відомо, що Успіння Пресвятої Богородиці з давніх часів є храмовим святом для Мукачева.

Успіння Пресвятої Богородиці: коли святкується, традиції

  • 28 серпня православні відзначають одне з дванадцяти головних церковних свят – Успіння Пресвятої Богородиці або Перша Пречиста.
  • Церква згадує смерть (Успіння) Божої Матері.
  • Свято збігається із закінченням суворого Успенського посту. У цей день можна починати харчуватися різноманітною їжею, але тільки якщо 28 серпня не припадає на середу або п'ятницю. Якщо це так, слід почекати ще один день.
  • За традицією, в цей день віряни йдуть до церкви, щоб вшанувати пам'ять про Пресвяту Богородицю, і моляться біля ікони.
  • Ще однією доброю традицією у наших предків було на Успіння займатися засоленням на зиму капусти, огірків, помідорів та інших овочів.