Фігуранта справи засудили до 15 років позбавлення волі \ фото УНІАН

В Одесі до 15 років ув’язнення заочно засуджено організатора терористичної групи, що планувала теракти на Херсонщині.

Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної прокуратури.

Зазначається, що в грудні 2015 року житель Одеси, перебуваючи у тимчасово непідконтрольному Україні Луганську, створив терористичну групу з метою вчинення терактів у Херсоні та Херсонській області.

Відео дня

Серед своїх знайомих злочинець підшукав виконавців задуму, які повинні були фотографувати та фіксувати на відео адміністративні об’єкти, будівлі правоохоронних органів та пенітенціарних закладів України, розміщені в Херсоні, а також придбати зброю та боєприпаси для вчинення терористичних актів.

Своєю чергою в Управління СБУ в Одеській області повідомили, що фігурант діяв за завданням та з чіткою координацією з території РФ.

"Організатор терористичної групи ретельно спланував низку терактів, а для їх реалізації завербував радикально налаштованих мешканців Одеси. Серед об’єктів, обраних терористами, були адміністративні об'єкти, будівлі правоохоронних органів та пенітенціарної служби України", - повідомили в управлінні.

У лютому 2016 року співробітниками СБУ припинили наміри зловмисників шляхом блокування спроби придбати зброю, боєприпаси та вибухові речовини.

У терористів було вилучено протипіхотні осколкові міни, реактивні протитанкові та ручні гранати, малогабаритний реактивний вогнемет, пістолет та вибухівку загальною вагою 2,7 кг. У затриманих також виявлено електродетонатори для саморобних вибухових пристроїв.

Наразі всіх трьох виконавців засуджено до реальних термінів ув’язнення.

У зв’язку з тим, що організатор терористичної групи переховується від слідства на тимчасово окупованій території України, його справу було розглянуто у спеціальному судовому провадженні.

Таким чином цього мешканця Одеси засуджено за створення терористичної групи та організацію придбання бойових припасів (ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ситуація в Одесі

23 вересня ворог атакував Одесу дронами-камікадзе з Чорного моря. Два дрони зруйнували адмінбудівлю в припортовій зоні, загинула цивільна особа. Ще один іранський дрон-камікадзе ЗСУ вдалося збити.

Мер міста Геннадій Труханов повідомив про пошкодження чотирьох житлових будинків.

Згодом було повідомлено, що підрозділи української протиповітряної оборони збили біля Одеси ще один ворожий дрон-камікадзе. Станом на 18.30 зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил Збройних сил України збили шість дронів-камікадзе. Вперше в Україні зенітниками ЗСУ збито ударний безпілотник іранського виробництва Mohajer-6.

Вас також можуть зацікавити новини: