На одеському стадіоні "Чорноморець" 100 дітей одночасно зіграли в шахи / фото t.me/odesacityofficial

Вперше в історії України 100 дітей одночасно зіграли в шахи. Незвичайний захід відбувся сьогодні в Одесі, на стадіоні "Чорноморець", який знаходиться у Центральному парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка. 

Як повідомляють у прес-службі мерії міста, захід присвячений до Всесвітнього Дня шахів, який відзначається 20 липня. 

"Вперше в історії України одночасно 100 дітей різного віку зіграли в шахи", - наголошує прес-служба. 

Відео дня

Майстер-клас  для  учасників провела олімпійська чемпіонка та заслужений майстер спорту України Наталія Жукова. 

"Кількість дітей, які беруть участь у таких заходах, демонструє, що дітям це потрібно. Тому дуже важливо підтримувати цей запал у юних спортсменів", - заявила Жукова. 

Всі діти, що брали участь у заході, отримали грамоти та цінні нагороди.

Хто така Наталія Жукова

Наталія Жукова - українська шахістка, гросмейстер, заслужений майстер спорту України. Дворазова чемпіонка Європи (2000, 2015), віце-чемпіонка світу з бліцу (2012), фіналістка кубка світу ФІДЕ (2000), чемпіонка України 2019 року.

У складі жіночої збірної України - переможниця шахової олімпіади 2006 року, чемпіонату світу 2013 року, чемпіонату Європи 2013 року.

Її рейтинг станом на червень 2023 року - 2324 (129-те місце у світі, 10-те - серед шахісток України).

Має державні нагороди: Орден княгині Ольги II ст. - за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, справу консолідації українського суспільства, багаторічну сумлінну працю. 

Орден княгині Ольги III ст.  - за здобуття першого місця на 37-й Всесвітній шаховій олімпіаді, піднесення міжнародного престижу України.

Останні новини спорту

Як повідомляв УНІАН, легендарний український голкіпер 39-річний Андрій Пятов оголосив про завершення кар'єри футболіста. Він 16 років грав за "Шахтар", став найкращим воротарем країни, капітаном і легендою "гірників".

Тим часом в ніч на 16 липня український боксер Віктор Постол зазнав технічного нокауту від домініканського боксера Елвіса Родрігеса в рамках поєдинку на арені "The Cosmopolitan" в Лас-Вегасі. Це вже третя поразка українця поспіль. 

Вас також можуть зацікавити новини: