Стало відомо, скільки випускників у столиці зареєструвалося на ЗНО / фото УНІАН

У Києві майже 4 тисячі цьогорічних випускників, тобто кожен п’ятий, не реєструвалися на зовнішнє незалежне оцінювання.

Читайте такожДистанція, антисептики та визначені маршрути: у МОЗ розповіли, як абітурієнти складатимуть ЗНО

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-брифінгу.

Відео дня

Він нагадав, що у четвер, 25 червня, стартує сесія ЗНО. Водночас, столична влада ухвалила рішення про необов`язкове складання ЗНО для тих випускників, які не збираються цього року вступати до вищих навчальних закладів України. І таке рішення ухвалили також на державному рівні.

«Хочу повідомити, що кожен п’ятий випускник шкіл, коледжів, професійно-технічних училищ Києва цього року не складатиме ЗНО. Це майже 4 тисячі осіб. Усього ж на зовнішнє незалежне оцінювання в столиці зареєструвалися 31 тисяча людей. 22 тисячі з них – випускники цього року. Всі інші – закінчили навчальні заклади у минулі роки», - зазначив Кличко.

Як повідомив мер, для безпеки тих, хто складатиме ЗНО, та педагогів, місто вирішило задіяти якомога більше приміщень закладів освіти, щоб не збирати в одному приміщенні надто багато людей.

«Усього підготували 7 тисяч аудиторій у понад 150-ти закладах. До проведення ЗНО місто долучило майже 7 тисяч педагогів. У всіх пунктах тестування в столиці завчасно здійснять дезинфекцію. Також вони забезпечені антисептиками. А кожен учасник отримає захисну маску», - сказав Кличко.

Нагадаємо, цього року учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в закладах фахової передвищої освіти, звільняються від ДПА, але мають право його складати, зокрема, у формі ЗНО.

Водночас закон не звільняє від проходження зовнішнього незалежного оцінювання здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2020 році.