21 травня стартує ЗНО 2021 / фото УНІАН

Сьогодні, 21 травня, стартує Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) 2021 року. Розпочнеться воно тестуванням з хімії й триватиме до 15 червня.

Для проходження тесту з хімії зареєструвалися 12 744 осіб, для яких створено 881 аудиторія у 62 пунктах тестування.

Як проходитиме ЗНО з хімії

Читайте такожСкоро розпочнеться сесія ЗНО-2021: всі дати та особливості іспитів цього рокуЦьогорічне ЗНО, як і попереднього року, проходитиме з дотриманням протиепідемічних правил, адже в Україні діє запроваджений через коронавірус карантин.

Так, аби уникнути скупчення біля входу до пункту тестування, допуск учасників до пункту розпочнеться о 9:50 і триватиме до 10:50.

У запрошенні-перепустці зазначено проміжок часу, впродовж якого учасникові ЗНО рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску. Ця процедура передбачає, зокрема, проходження термометрії й ідентифікації учасників ЗНО.

Що учасникам ЗНО потрібно мати при собі

Вхід учасників тестування до пунктів проведення ЗНО буде дозволено лише за наявності таких документів:

  • оригіналу Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорта або іншого документа, серію (за наявності) та номер якого зазначено у Сертифікаті;
  • запрошення-перепустки для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки. У ньому, зокрема, вказано проміжок часу, впродовж якого рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску.

В Українському центрі оцінювання якості освіти наголошують, що в разі неможливості пред’явлення оригіналу Сертифіката, паспорта чи іншого документа, що посвідчує особу, учасника не буде допущено до пункту проведення ЗНО.

21 травня 2021 - ЗНО з хімії / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Що не можна використовувати під час складання тестів ЗНО

Під час проходження тесту абітурієнт не може мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування. Їх потрібно залишити у спеціально відведеному місці, на яке вкаже інструктор в аудиторії тестування.

Натомість кожен учасник має взяти із собою 2–3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та пляшечку з питною водою без етикетки, засоби індивідуального захисту, які він зможе покласти на свій робочий стіл і за потреби скористатися.

Графік проведення основної сесії ЗНО 2021

Цього року основна сесія Зовнішнього незалежного оцінювання проходитиме за таким графіком:

  • 21 травня – хімія
  • 24 травня – іспанська, німецька, французька мови
  • 25 травня – англійська мова
  • 28 травня – математика
  • 1 червня – українська мова, українська мова і література
  • 4 червня – історія України
  • 7 червня – фізика
  • 10 червня – біологія
  • 15 червня – географія

Інформацію про результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 30 червня 2021 року включно.

Вас також може зацікавити: