11 листопада відомий пластичний хірург Дмитро Слоссер провів унікальну пластичну операцію з реконструкції вушної раковини з власних тканин організму. Хірург, наче скульптор, створив із тканини пацієнтки новий орган унікальної форми. Раніше втручання за технікою Nagata в Україні лікарі робити не наважувалися. Цей метод є одним із найскладніших, зате дає найбільш гарний та естетичний результат.

Відомий український пластичний хірург Дмитро Слоссер провів перший етап складної операції з реконструкції вуха японським методом Nagata в Універсальній клініці "Оберіг". Операція транслювалася в режимі zoom-конференції для колег лікаря з Ізраїлю та Казахстану.

Унікальність технології полягає в тому, що для відновлення вуха використовується власна хрящова тканина пацієнта. Така робота потребує неабиякої майстерності лікаря, великого досвіду та застосування найсучаснішого медичного обладнання. 

Відео дня

Виняткові можливості для українських пацієнтів

До Дмитра Слоссера ніхто з українських лікарів не виконував реконструкцію вуха з використанням власної хрящової тканини пацієнта за технікою Nagata. Адже одна з найскладніших для виконання операцій у пластичній хірургії. Ще донедавна про проведення її в Україні як пластичним хірургам, так і пацієнтам можна було лише мріяти. Однак професіоналам і такі висоти пластичної хірургії до снаги.

Реконструкція вушної раковини проводиться у 2 етапи. Перший етап операції тривав протягом 9 годин! Після цього 6 місяців триватиме реабілітація пацієнта, а потім необхідно буде здійснити другий етап оперативного втручання.

Сам Дмитро Слоссер вважає: "Пластична хірургія — мистецтво, якому потрібно вчитися все життя. Операція з реконструкції вушної раковини — вершина пластичної хірургії, адже хірург, наче скульптор, створює з живої тканини новий орган унікальної форми. До цього ми йшли протягом кількох років. Я не тільки пишаюся власним досягненням і роботою своєї команди. Я гордий, що відтепер в Україні доступна пластична операція світового зразка".

Досі батькам дітей із аномаліями вуха доводилося шукати клініки лише за кордоном. Проте навіть у розвинених країнах далеко не всі пластичні хірурги досягали настільки високого рівня майстерності, як нині досягли українці. 

Як виконується відновлення вушної раковини

При проведенні операції з реконструкції вушної раковини у пацієнта беруть хрящові сегменти із 6, 7, 8 і 9 ребра. З них пластичний хірург формує каркас майбутнього вуха і зашиває його під шкіру. 

На цьому перший етап відновлення вуха завершується. Другий етап проводиться через півроку. Він передбачає від’єднання нового вуха.

Складність першого етапу для лікаря полягає в тому, що з хрящової тканини необхідно вирізати точну копію здорового вуха. У разі двосторонньої аномалії розвитку пластичному хірургу доводиться створювати два ідентичні органи унікальної форми. Він стає не просто лікарем, а ще й митцем, адже власноруч створює шедевр, із яким людина буде протягом усього життя.