В ОЄОУ зазначили, що нападника звуть Анатолій \ фото ОЕОУ

Об'єднана єврейська община України оприлюднила деталі вчорашнього побиття хасида в місті Умань Черкаської області.

Зокрема, за даними ОЄОУ, нападник вигукував антисемітські висловлювання: "Шкода що Гітлер не вбив вас усіх, це не ваше місце"; "Це не ваша земля, валіть в Ізраїль".

В ОЄОУ зазначили, що нападника звуть Анатолій. Він, за попередніми даними, є адвокатом.

Відео дня

Читайте такожВ Умані побили хасида

"Нападник увірвався в будинок і спочатку накинувся на дітей, а діти після цього покликали главу сімейства додому, після прибуття якого хасид на ім'я Шай був побитий", - говориться в повідомленні.

З різних джерел надходить інформація, що нападник, користуючись своїми зв'язками, намагається "зам'яти" питання і спотворити ситуацію.

У зв'язку з цим, Об'єднана єврейська община України закликає Національну поліцію, ГУ НП в Черкаській області забезпечити об'єктивне розслідування питання, незалежно від авторитету нападника серед правоохоронних органів в місті Умань.

Інцидент стався в день підписання президентом Володимиром Зеленським закону "Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні".

В ОЄОУ зазначили, що на фото нападник, який втрачав координацію через своє сп'яніння. На місце нападу він приїхав на авто.

Як повідомляв УНІАН, на вулиці Східній, що біля могили Рабі Нахмана, чоловік увірвався в будинок до сусідів - хасидської родини. У будинку знаходився глава сім'ї, дружина і діти. Нападник накинувся на чоловіка і став завдавати ударів.