Мама з донькою / фото facebook Зоряни Бояр

Перед смертю від COVID-19 20-річна вагітна дівчина з Рівненської області розповідала про недбале ставлення лікарів та гостру нестачу кисню в лікарні.

Листування з дівчиною опублікувала у Facebook її мама Зоряна Бояр.

"Біль... Кричати хочеться... Моя пташка, моя дочка... Не знаю, правильно роблю чи ні, але кожен для себе робіть висновки самі... Це листування з моєю квіточкою... Ось таке ставлення у лікарні", – написала жінка.

В опублікованому листуванні дівчина розповідала матері, що скаржилася медперсоналу на брак кисню, але у відповідь їй погрожували переведенням в іншу лікарню.

"Дихати не можу взагалі. Навіть вийти у туалет... Зараз я вже в палаті не одна, коли та дихає, то у мене мало кисню. Короче дурдом. Я вже з ними тут лаялася, кажу, що мені нічим дихати. Прийшла завідуюча, каже: поїдете звідси в іншу лікарню, якщо будете обурюватися", – писала дівчина перед смертю.

фото t.me/rivne_1283

"Тут дуже швидко закінчується кисень. Навіть якщо і лягти спати, то я прокидаюся від того, що задихаюся... Потрібно відразу дзвонити та говорити. Вони йдуть надвір та змінюють балон. А я сиджу, чекаю та задихаюся. Тут страшно спати, – відзначала вона. – Я вже більше не можу, чесно, не можу...".

фото t.me/rivne_1283
фото facebook Зоряни Бояр

Читайте такожУкраїна - третя d Європі: головний санлікар розповів про покращення ситуації з COVID-19Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Рівненській області від коронавірусу померла вагітна 20-річна дівчина. Її дитину теж врятувати не змогли. Дівчина була на сьомому місяці вагітності.

За словами головного лікаря Дубенського пологового будинку Ростислава Андрощука, дівчина потрапила у пологовий будинок за тиждень до смерті з підтвердженим COVID-19:

"У неї було супутнє захворювання – бронхіальна астма. Стан ускладнювався, була пневмонія, її лікували, але раптово погіршився стан, і врятувати не вдалося. Поки робили реанімаційні заходи, плід завмер та неможливо було його врятувати".

Вас також можуть зацікавити новини