Запоріжжя готове прийняти до 30 тисяч переселенців – гендиректор 'Запоріжсталі'

Місто Запоріжжя готове прийняти до 30 тисяч переселенців, які тікають від війни, і забезпечити їх усім необхідним.

Про це повідомив генеральний директор заводу "Запоріжсталь" компанії "Метінвест" Олександр Мироненко.

За його словами, у місті створюється чимало прихистків, зокрема, і ресурсами групи "Метінвест".

Відео дня

"Метінвест" створив 6 локацій, де приймають переселенців, через них пройшло вже понад три з половиною тисячі людей, зараз там проживає до 400 українців. Людям, які добираються до нас з Маріуполя, ми надаємо все необхідне – одяг, харчі, медикаменти, місця, де вони можуть помитися та відпочити", – розповів він.

Також компанія, спільно з обласною та місцевою владою, забезпечила облаштування 2 тисяч додаткових місць для постраждалих. Люди зупиняються тут на пару ночей, и їдуть далі – туди, де безпечніше.

Мироненко також повідомив, що наразі агрегати заводу Запоріжсталь перебувають у режимі гарячої консервації, проте компанія розглядає можливість запуску цеху холодного прокату для того, щоб мати змогу забезпечувати продукцією європейских партнерів.

Як відомо, компанія "Метінвест" розгорнула у містах присутності майже 6 тисяч місць  для тимчасових переселенців із гарячих точок України. Тут людей забезпечують усім необхідним, а також надають медичну та псиологічну допомогу тим, хто її потребує. Також, у координації з Фондом Ахметова, компанія створила гуманітарний хаб у Польщі, де збирають європейску допомогу для України. Перші 80 тонн допомоги уже доставлені у Запоріжжя: її доставляють у ті міста, де вона найбільш необхідна.