В Україні дозволили онлайн-реєстрацію місця проживання дітей до 14 років / фото УНІАН

Кабінет міністрів України запровадив можливість проведення реєстрації місця проживання дитини віком до 14 років в електронній формі.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідна постанова ухвалена на засіданні уряду.

«Передбачається внесення змін до правил реєстрації місця проживання та фактично запроваджується можливість проведення реєстрації місця проживання дитини віком до 14 років в електронній формі», - сказав перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ з початку 2021 року планують запустити у повноцінному режимі модель роботи з електронними лікарняними

Як повідомили в Мінцифри, для того, щоб зареєструвати місце проживання дітей, батькам чи одному з них необхідно мати електронний підпис (КЕП). Потрібно буде лише заповнити заяву на порталі «Дія» - і того ж або наступного дня (крім вихідних) отримати сповіщення про реєстрацію. Оплатити адміністративний збір за послугу можна буде також онлайн.

Спочатку послуга працюватиме у тестовому режимі у Києві, Харкові, Рівному, Львові, Луцьку, Одесі, Кривому Розі, Вінниці, Запоріжжі та Маріуполі.