Зеленський хоче встановити меморіальні дзвони у Донецьку та Сімферополі після їх звільнення / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський ініціює встановлення чотирьох меморіальних дзвонів в різних регіонах України, які символізуватимуть Пам'ять, Перемогу, Мир та Єдність.

Про це йдеться у його відеозверненні з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

«75 років тому ми здобули перемогу над нацизмом. Знадобилося ще 46 років, щоб ми здобули незалежну Українську державу. І сьогодні вже шостий рік поспіль ми її захищаємо», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський: сьогодні ніхто не може приватизувати перемогу у Другій світовій (відео)

Зеленський зазначив, що це все сторінки історії України, які гуртують і роблять українців сильнішими.

«Сьогодні з вірою в нашу мету я оголошую про проект меморіальних символів. У межах нього ми хочемо встановити в Україні чотири дзвони. Вчора (8 травня – УНІАН) я був на Луганщині, біля першого селища, де у 42-му році почалося звільнення України. І там буде встановлено перший дзвін – Дзвін Пам’яті», - повідомив глава держави.

Президент додав, що, сьогодні перебуває на Закарпатті, «поруч із місцем, де завершилося вигнання загарбників», тут, за його словами, буде встановлено Дзвін Перемоги.

«Ми віримо і зробимо все, щоб обов’язково настав день, коли буде встановлено ще два дзвони: Дзвін Миру в Донецьку та Дзвін Єдності – у Сімферополі. І в мить, коли в Україні настане мир, і ми повернемо своїх людей і свою землю, чотири дзвони одночасно сповістять про цю знакову подію в історії України. І кожний їхній удар закарбує в нашій свідомості: «Пам’ятаймо, що єдність – це запорука нашого миру та нашої перемоги», - резюмував глава держави.