Віталій Рудзько / фото facebook.com/anton.gerashchenko.7

Прокуратура запросила всього до п'яти років в'язниці для підозрюваного у жорстокому нападі та спробі зґвалтування дівчини в поїзді «Маріуполь – Київ» Віталія Рудзька.

Читайте також"Нещасний випадок" або "умисні дії": УЗ розбирається з ситуацією щодо нападу на пасажирку в поїздіЯк пише «Страна», потерпіла від його дій Анастасія Лугова незадоволена таким терміном покарання для свого кривдника.

«Ми готуємося до суду. Судмедекспертивстановили, що на мені були середньої тяжкості ушкодження на обличчі і по тілу – легкої тяжкості. Рудзько звинувачують за трьома статтями - крадіжка, спроба зґвалтування та нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Три статті - і до п'яти років в'язниці. Це нас не влаштовує. Спочатку йому хотіли дати від 7 років в'язниці, потім від 5, зараз взагалі до 5. Ми просимо більше. До 5 років за те, що він зробив, це дуже мало», – заявила вона.

Також Лугова розповіла, що перше судове засідання у даній справі пройде у вівторок, 27 жовтня, в Солом'янському райсуді Києва.

Напад в поїзді: передісторія

  • Вранці 31 липня в поліцію Києва надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського поїзда сполученням «Маріуполь-Київ» пасажир побив та намагався зґвалтувати жінку.
  • За словами потерпілої Анастасії Лугової, чоловік без верхнього одягу увірвався в її купе близько 03:00, в присутності її неповнолітнього сина почав наносити численні удари кулаками по обличчю і намагався вчинити дії сексуального характеру. Потерпілій разом з дитиною вдалося втекти від зловмисника.
  • Після прибуття поїзда на станцію залізничного вокзалу «Київ-Пасажирський» чоловіка затримали.
  • Зловмисником виявився раніше тричі судимий за викрадення, хуліганство та крадіжку Віталій Рудзько, уродженець Запоріжжя 1975 р.н.
  • Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство) та ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.