24 червня Шмигаль заявив, що понад 100 випускників не матимуть можливості взяти участь у ЗНО / zk.dsns.gov.ua

Уряд забезпечить можливість пройти зовнішнє незалежне оцінювання дітям, які живуть у затоплених населених пунктах і не можуть потрапити до центрів тестування.

Про це на позачерговому засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляється на Урядовому порталі.

Він нагадав, що сьогодні в Україні розпочалась основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, випускники шкіл складали перше тестування - з математики.

Відео дня

Читайте такожУ Києві попрощались із жертвами вибуху на Позняках (відео)

«Як ми і обіцяли, чутки не виправдалися, ЗНО відбувається, - зазначив Шмигаль. – Діти, які не зможуть пройти ЗНО через паводки і затоплення, обов’язково це зроблять пізніше. На Івано-Франківщині, за попередніми даними, семеро дітей не змогли дістатися до пункту, де складають іспит з математики. Цим дітям ми надамо індивідуальну можливість скласти всі іспити і, звичайно, підтримаємо їх і їхні родини. Ми для них проведемо окрему сесію».

При цьому прем’єр-міністр доручив в.о. міністра освіти і науки Любомирі Мандзій взяти ситуацію з проведенням ЗНО для дітей, які постраждали від повеней, під особистий контроль.

Як повідомляв УНІАН, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях внаслідок злив підтоплено близько 300 населених пунктів, а також дороги та інші об’єкти.

24 червня Шмигаль заявив, у західних областях через наслідки негоди понад 100 випускників не матимуть можливості взяти участь у ЗНО.

Сьогодні, 25 червня, в Україні розпочалась основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, що триватиме до 17 липня.